Чи актуальні досі дерев'яні паркани

4 квітня 2020

Що найкраще підійде для проекту забору: деревина кедра або оброблена тиском? Чи якісний металевий паркан? Звичайно, ми за метал! Але американці - нація, якій подобаються дерев'яні огорожі і вони для них актуальні й досі.

Без сумніву, дерев'яні паркани прекрасні, але металеві за підсумком - міцніше і не вимагають обслуговування. Метал він і в Африці метал, одне з кращих винаходів, яке придумали люди.

Але в Вірджинії кедрова деревина і сосна, оброблена під тиском, є двома з наших найбільш продаваних типів зборів для житлових приміщень.

Вісімдесят відсотків всієї дерев'яної огорожі складається з сосни або кедра.

У зарубіжних країнах для огорожі житлових приміщень, а саме на всій території Сполучених Штатів, як правило, рідко застосовують металеві огорожі.

Можливі причини тяжіння американців до дерева:

  • Червоні кедрові дерева є аборигенами американського Північно-Заходу і Канади. Пряме, щільне зерно червоного кедра і відсутність сучків роблять матеріал огорожі оптимальним. Природно, він дуже стійкий до розкладання, має гарний червоний відтінок і добре відомий своїм ароматичним деревним запахом.
  • Кедр не деформується і не стискається і є природно стійким матеріалом, що ідеально підходять для зборів для пікету і усамітнення. Паркани з кедрового дерева витримують випробування часом і відмінно виглядають десятиліттями після установки.
  • Для стовпів паркану кедр може йти кілька років без гниття; проте вони, як правило, менш стійкі до ерозії грунту, ніж соснові стовпи, оброблені тиском.
    З цієї причини може бути гарною ідеєю використовувати сосну, оброблену під тиском, для стовпів і кедр для іншої частини паркану.

Або, кедрові огорожі можуть бути встановлені в бетоні, щоб запобігти гниттю, пов'язане з грунтом.

Деревина, оброблена під тиском (PTP), є найбільш популярним вибором житлових огороджень в зовнішніх конструкціях (наприклад, палуби, під'їзди і всі види житлових огорож).

PTP може деформуватися, стискатися і розтріскуватися. Сонце посилює будь вуличний збиток, особливо якщо ви не бруднити його.

Щоб уникнути цього, сосна, оброблена під тиском (PTP), піддається хімічній обробці, щоб запобігти розпаду, терміти, вивітрювання та інші проблеми, пов'язані з сосною. Всі паркани PTP поставляються з гарантією захисту від термітів і гниття.

Паркани PTP повинні постійно і регулярно обслуговуватися. Рекомендується, щоб всі оброблені під тиском соснові огорожі були пофарбовані та загерметизовані приблизно через 6 тижнів після установки, щоб поліпшити і зберегти гарний зовнішній вигляд і запобігти гниттю.

Підтримка забору, обробленого під тиском, вологим, коли воно гаряче або на сонці, також може бути зроблено для підтримки соснового забору і запобігання його розтріскування. Фарбування, герметизація, зволоження, зачистка і очищення - все це методи технічного обслуговування, які зазвичай використовуються і рекомендуються для оброблених під тиском соснових зборів.

Кедр стає все більш рідкісним і, отже, дорожче, ніж сосна. Проте, кедр витримує випробування часом, і його аромат і гарний зовнішній вигляд в поєднанні з відносно низьким необхідним технічним обслуговуванням роблять його розумною інвестицією. Ці стимули переважують мінуси для більшості людей, які рішуче розглядають кедр як матеріал для забору.

Знання плюсів і мінусів кожного виду деревини допоможе прийняти обгрунтоване рішення при виборі огорожі і компанії, яка відповідає вашим потребам.

Компанія «Parkan» поставляє і продає металеві огорожі, тому що бачить їх явні переваги перед дерев'яними. Вирішувати звичайно ж Вам, але метал явно більш довговічний, ніж дерево!

Популярна продукція